Tilbud

Mål, medicin og moral

kr. 49,00

1 på lager

Beskrivelse

Interessen for sport er stor som nogensinde. Virksomheder betaler dyrt for at få deres navn forbundet med sport. For sportens brand står fortsat stærkt. Det forbindes med positive værdier som fairplay, spænding, sundhed og ambition. Dopingsager til trods. Men sagerne truer sportens brandingværdi. Derfor sættes ind med etiske kodekser, stramninger og mere kontrol. Det er et forsvar for sporten, med bivirkninger for atleterne.

Mål, medicin og moral er udgangspunktet, at sporten må gives tilbage til atleterne, hvis den skal ud af dopingmoradset. Det er atleternes liv og helbred, det drejer sig om. Derfor bygger bogen på 19 interview med danske og udenlandske ­ nuværende og tidligere ­ atleter. Alle i den internationale elite.

Mål, medicin og moral udfolder atleterne deres tanker om sport, etik og doping. Deres overvejelser viser, at dopingproblemet ikke kan reduceres til et simpelt for eller imod.

Mål, medicin og moral viser, hvordan sportens normer og værdier påvirker ambitioner, moral og holdninger til doping og dopingbekæmpelse. Og at det ikke altid er overvejelser om fairness og moral, der vejer tungest, når atleterne står foran afgørende beslutninger.

Ask Vest Christiansen (f. 1972) er adjunkt på Institut for Idræt, Aarhus Universitet. Har tidligere udgivet Ikke for pengenes skyld – et indblik i moderne cykelsport. (2005).

Verner Møller (f. 1962) er professor på Institut for Idræt, Aarhus Universitet. Har tidligere udgivet Dopingdjævlen – analyse af en hed debat (1999) og Det gyldne fedt – analyse af et samfundsproblem. (2006).

Yderligere information

Vægt 0,3 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Mål, medicin og moral”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *